keyboard_arrow_right

Russian Federation refresh

Medicine

Kevesebb orosz férfi hal meg a börtönökben, mert ott nem isznak


Egyharmada a börtönbüntetésüket töltő orosz férfiak halálozási rátája azokénak, akik szabadon élnek, amiben kulcsszerepe van annak,


hogy az őrizetesek nem isznak alkoholt.


Ez derült ki egy, az orosz parlament felsőházának szociális bizottsága számára elkészített felmérésből, amelyet kedden ismertetett az Interfax hírügynökség, írja az MTI.


A törvényhozás számára összegyűjtött adatok szerint a munkaképes korú lakosság körében a halálozások 38 százaléka összefüggésben áll az alkohollal. A nők életét 17, a férfiakét 20 évvel rövidíti meg az italfogyasztás, a férfiak 44 százaléka nem éri meg a nyugdíjaskort.Az egészségügyi miniszter azt állítja, a munkaképes korú férfiak halálozási rátája 3,5-szöröse a nőkének, egyebek között az alkoholfogyasztás miatt. A tárcavezető szerint a nemcsak közvetlen, de halmazati halálokok 70 százaléka – a májzsugor, gyomorfekély és annak szövődményei, hasnyálmirigy-sejthalál, korai érelmeszesedés és korai magasvérnyomás – az italozással függenek össze.


A közvetlenül az alkoholfogyasztás miatti halálozások száma viszont csökkent a szeszesitalpiacon bekövetkezett pozitív változások, az emberi fogyasztásra szánt, alkoholt helyettesítő – és a méreganyagokat tartalmazó – italok visszaszorulásának köszönhetően.


more_horiz

There are no more articles

There are no more articles

There are no more articles

There are no more articles

There are no more articles

There are no more articles

There are no more articles

Loading...