keyboard_arrow_right

Korea (Republic of) refresh

Technology

Nem, az 5G-től sem fogunk mind meghalni


5g mri scan brain


2019.02.26. 16:58


Ahogy minden új technológia bevezetése előtt, az ötödik generációs mobilinternet-hálózatok beindítását megelőzően is fellángoltak az esetleges egészségügyi ártalmakról szóló találgatások. Ezrek írják alá a petíciókat, amelyekben az 5G beindításának leállítását követelik, abban a szent meggyőződésben, hogy élve megsütnek majd bennünket a mikrohullámú adóállomások. Erre azonban meglehetősen kicsi az esély.


Rákot okoz a wifi? Rákot okoz a 4G? Rákot okoz a 3G? Rákot okoz a GSM? Rákot okoz a tévé- és rádióadás? Úgy tűnik, ezt mindig el kell játszani, hiszen a vezeték nélküli adattovábbítási rendszereket üzemeltető cégek nem nyugszanak: újabb és újabb technológiákat fejlesztenek ki, csak azért, hogy végül csak sikerüljön tömegesen kivégezni azokat az előfizetőiket, akikből élnek.


A még sehol sem bevezetett 5G körüli aggodalmak 2017-ben kezdődtek (bár az lett volna a meglepő, ha ezt a generációváltást elkerülik ugyanazok az állítások és viták, amelyek elődeit körüllengték). Kezdetben 180, aztán még több kutató írt alá egy nyílt levelet, amelyben az ötödik generációs mobilinternet-hálózatok beindításának elhalasztását követelik. Mint ebben írják, mindaddig nem lenne szabad élesíteni ezeket a hálózatokat, amíg a lehetséges egészségi kockázatokat teljesen és végérvényesen ki nem vizsgálják az iparágtól független szakértők.


Erre leginkább azért van szükség – írják –, mert az 5G hálózatok jelentősen megemelik az emberekre nehezedő rádiófrekvenciás elektromágneses terek erejét, és az aláírók szerint ezek a terek bizonyítottan károsak az emberi egészségre és a környezetre. Ennek nyomán aztán közösségimédia-szerte beindultak a hivatásos rettegők, az 5G-t a chemtrail, a HAARP és a védőoltásokba rejtett agykontrollmikrocsipek világába  emelve.


A nyílt levél sejtetéseiről egy dolgot azonnal le kell szögeznünk: semmi sem bizonyítja, hogy az 5G hálózatok működésének bármiféle egészségi következményei lesznek, mivel ilyen vizsgálatokat még sehol sem végeztek. A rádiófrekvenciás elektromágneses sugárzás káros hatásairól pedig azt érdemes tudni, hogy ahol az ember számára is releváns mértékű és idejű sugárzást alkalmaztak (kísérleti állatokon), méghozzá a való életben is értelmezhető körülmények között, ott 


nem bizonyosodott be gyakorlatilag semmilyen káros hatás.


more_horiz

There are no more articles

There are no more articles

There are no more articles

There are no more articles

There are no more articles

There are no more articles

There are no more articles

Loading...